0
0
0
s2smodern
- Mange blir overrasket over hvor store verdier de har liggende hjemme. Det sier Ryan Nichols hos Roschberg Mynthandel AS. Avdelingen i Lillestrøm har kjøpt gull for mer enn 5 millioner kroner siden starten for ett år siden.

Det ligger store verdier i norske skuffer og skap. Det vet Roschberg Mynthandel det meste om, siden de stadig får stadig personer innom butikken med alt fra sølvtøy og mynter til gullgjenstander.

- Vi har hatt mange innom butikken som har blitt svært overrasket over hvor store verdier de hadde i skuffen. Enkelte har kommet med én, enkelt mynt og fått utbetalt 18 000 kroner, sier Ryan Nichols. Han har lang erfaring med kjøp og salg av verdisaker.

Trygt og seriøst

- Roschberg Mynthandel har opparbeidet seg et godt rykte om å være seriøs og ærlig når vi gir kunden en pris på myntene eller gullvarene. Det er mange som ser sitt snitt til å kjøpe altfor billig fra en godtroende kunde, men vi tenker langsiktig og ønsker gode kunderelasjoner. Derfor gjør vi alt for at kunden skal føle seg trygg og seriøst behandlet. Vi betaler også uten opphold og venter aldri med overføringer av penger, sier Nichols.

Mye gull og sølv

I mørke vinterkvelder kan det være en idé å se gjennom hva som ligger i skuffer og skap. Mange har arvet myntsamlinger, smykker, gamle ringer eller sølvtøy som støver ned i skuffen.

- Vi tar gjerne en titt på dette og gjerne frimerker og sjeldne postkort også. Det er imidlertid viktig med kvalitet, spesielt på mynter og frimerker. Mynter som er nyere enn 1920 betaler vi stort sett kilopris for, men enkelte unntak. Den berømte 2-øringen fra 1968 har i dag en verdi på 22 000 kroner hvis den er i god stand. Dessuten har mange de såkalte Oscar-myntene, som kan ha en verdi på alt fra 200 til 12-13 000 kroner, sier Nichols.

Sparer i gull

Roschberg Mynthandel på Lillestrøm har daglige transporter til avdelingen i Oslo, med gull og sølv som skal smeltes ned. Stadig flere velger å sette sine sparepenger i gullbarrer framfor aksjefond eller direkte i bank.

- Vi oppbevarer aldri store verdier i butikken på Lillestrøm, men sørger for å frakte det til Oslo med en gang. I tillegg har vi alt av alarmer, slik at virksomheten er trygg.