0
0
0
s2smodern
Akershus Utleie satser på miljøet inn i fremtiden. I februar flyttet virksomheten til nytt CO2-nøytralt bygg med spesialtilpassede løsninger for virksomheten. 

Daglig leder Alfred Bakken forteller at prosessen med å utvikle deres nye bygg har tatt tre år. En prosess som har vært krevende, lærerik og spennende med tanke på resultatet, forteller han. 

Deres nye bygg på Gardermoen Vest Næringspark har en kostnadsramme på NOK 60 mill. De har hatt miljøet i fokus under prosessen, og bygget fremstår som hypermoderne med alle tenkelige løsninger for effektiv drift av deres virksomhet med utleie av maskiner. 

Han forteller også at de har utviklet et miljøvennlig anlegg med både flisfyring for oppvarming av vann og lokaler, men at det også installeres 1200 kvadratmeter med solselle paneler, for øvrig er hele bygget utstyrt med ledbelysning. Dette er fremtidens byggemåte og også kostnadseffektivt på lang sikt mener han. Han forteller videre at de har hatt tett samarbeid både med Enova og Green Energy i utviklingsprosessen av bygget. 

Flisfyringsanlegget dimensjonert stort nok til å kunne forsyne deler av næringsparken med energi til oppvarming, og vi er så langt veldig fornøyde med resultatet forteller en entusiastisk daglig leder.

Han mener også at hverdagen vil bli mye enklere for dem i det nye bygget, og for kundene vil det nye bygget oppleves som svært positivt med tanke på at mye er innendørs.

I bygget har vi for eksempel vaskehall innendørs, og den er så romslig at vi faktisk kan vaske så store maskiner som bulldosere, forteller han. Tidligere gjorde vi denne jobben ute på et betongdekke i all slags vær året rundt. Klart det blir bedre nå som vi kan gjøre dette innendørs, forteller han.

I bygget er det også investert i nytt verksted, hvor det til daglig vil arbeide seks mekanikere. Vi har også investert i en splitter ny lagerautomat som rommer hele 240 palle-plasser innenfor 2 x 4 meter flate og 9 meter i høyden. Dette gir effektivt lagerhold. 

Bakken forteller også at hovedbygget er på hele 4000 kvadratmeter i tillegg til et carportanlegg for lagring av maskiner som rommer 1500 kvadratmeter.

Solcellepaneler for utleie

Fra energi forbruker til klima fyrtårn - Norges første CIGS fasade anlegg.

Alfred Bakken forteller også at de i samarbeid med Green Energy er blant de aller første som monterer solselle anlegg på fasadevegger. Hos oss vil panelene være synlige på øst, syd og vest- veggene, og panelene har en ny type teknologi for hvordan de fanger solstråler. Kort fortalt har de en større innfallsvinkel og vil dermed samle mer energi enn dagens teknologi, forteller han.

Anlegget vil produsere strøm til bygget, men skal først og fremst brukes til opplading av batteridrevne maskiner hvor markedet er i rask utvikling, og i det nye bygget har vi montert hele 80 ladepunkter for vår maskinpark.

Det vil komme nye krav til miljøvennlige og fossilfrie byggeplasser i fremtiden, forteller Bakken. Derfor vil Akershus Utleie også levere mobile solcelleanlegg for utleie.

Leverer utleie over hele landet 

Akershus Utleie leverer maskiner for utleie til hele landet, men hoved andelen av kunder har vi i Oslo og Akershus, helt ned både mot Østfold og Vestfold. Per i dag omsetter vi for NOK 150 mill. og er 18 fast ansatte og 12 personer innleiet personell, forteller Bakken.

Fusjon med andre aktører i bransjen

Akershus Utleie har nylig fusjonert med Utleiesenteret i Drammen og Kongsberg samt Høydespesialisten i Oslo. Vi blir derfor nå én av fire avdelinger. Gardermoen avdelingen ligger i nærhet til både flyplassen og E6 noen minutter unna, og vi ønsker alle velkommen innom til åpningen 20 februar, avslutter daglig leder i Akershus Utleie, Alfred Bakken.