0
0
0
s2smodern
Med et tastetrykk skiller du privat fra yrkeskjøring med firmabilen. Resultatet er mange sparte tusenlapper i unødvendig og feilaktig skatteinnbetaling.

– Regnestykket er egentlig svært enkelt, disponerer du firmabil med grønne skilter. BØR du ha elektronisk kjørebok for å slippe å betale skatt av privat kjøring med firmabilen. Regelverket ble endret i 2016, og i dag kan man velge mellom å beskattes av faktisk kjørte km eller  av bilens liste pris som ny (sjablong regelen).

Hvordan fungerer dette?

Autobok enheten monteres enkelt i bilens diagnoseport, og firmaet får sin egen Autobok-konto med flåtestyring og rapporter. Ved ukeslutt får sjåføren en PDF-oversikt over sin jobb- og privatkjøring. Sjåfør kan logge seg på sin Autobok og redigere jobb og privat om han trenger dette.  

Dokumenterer tidsbruk

– Løsningen registrerer også hvor lenge du har stoppet, f.eks kundebesøk, og kan dermed gi deg verdifull dokumentasjon hvis det blir en diskusjon om dette i ettertid. Du kan også lage en rapport på en adresse og få opp alle medarbeidere som har vært her i en periode.

Kostnader:

Det er 2 typer av Autobok for montering i bil, begge med knapp for å skille jobb og privat kjøring. Den enkle har fjernkontroll koster kr 1 800 og egner seg for deg som bare kjører privat i ny og ne. Bruker du bilen ofte til både jobb og privat kjøring har også en løsning med fast monterte knapper med lys markering av hvilken knapp som er i bruk. Denne koster kroner 2 400. Kan også utvides med fører id system om billen disponeres av flere ansatte. Abonnementet koster kroner 240 pr mnd pr bil og faktureres månedlig etterskuddsvis.

Når kan jeg begynne å spare skatt?

Fra måneden etter utstyret ble montert, dvs; monterer du den 20. i måneden brukes sjablongregelen for denne måneden og fra neste måned brukes km-sats.

Kontakt: Yrkesbil1 – Autobok, Årvollskogen 51, 1529 Moss

Tlf: 466 069 12

www.autobok.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Se også skatteetatens informasjon på hvor mye du kan spare.

Med Autobok:

Arbeidsgiver velger ordningen med elektronisk kjørebok. Den viser at du har kjørt 5 000 km som ikke er yrkeskjøring. Det inkluderer privat kjøring og kjøring mellom hjemmet og fast arbeidssted. Kjøring mellom hjemmet og arbeidsoppdrag er derimot yrkeskjøring. Regnestykket blir 5000 km x 3,40 kr = 17 000 kr. Da blir 17 000 kr lagt til inntekten din og beregnet skatt av.

Uten Autobok:

Arbeidsgiver velger ordningen med sjablongbeskatning. Du har et tjenstlig behov for å disponere en bil som har en listepris på 350 000 kr. Det skal trekkes fra et bunnfradrag på 50 prosent av listeprisen, men maks 150 000 kr. Da blir regnestykket som følger:

Listepris:

350 000 kr – 150 000 kr = 200 000 kr.

Skattepliktig inntekt:

200 000 kr x 30 % = 60 000 kr

Hva du skal velge avgjøres av hvor mye privat kjøring du har og bilens liste pris som ny. I eksemplet over med 60 000 i inntekst påslag tilsvarer dette 17 647 km i privat kjøring (skatten din avgjøres av ditt skattekort.)