0
0
0
s2smodern
– Vi skal opprettholde vår styrke innenfor den maritime delen og bygge oss ytterligere opp mot landbasert industri, sier Mark Nikolajsen. Han er daglig leder ved Frydenbø Industri Oslo, som nylig flyttet inn i nye lokaler på Ausen industriområde i Frogner.

Frydenbø Industri er lokalisert på fire adresser i Norge, men avdelingen utenfor Oslo er den eneste på denne siden av fjellene. Cirka 30 ansatte har sin base her, men jo færre som er til stede, desto bedre går det. Frydenbøs montører og mekanikere er nemlig stadig på reisefot for å yte service på skips- og industrimotorer. Frydenbø jobber med agenturer fra produsentene ABC, Baudouin, Deutz, FPT, Sisu, KBB og Napier. Samarbeidet med Deutz har bl.a. vart siden Frydenbø startet under navnet William Knudsen AS i 1929, og kompetansen er dermed udiskutabel.

Overhaling av turboer

- Vi har hatt motorkompetanse i alle år, men har også rekruttert elektrokompetanse den siste tiden. Dette er nødvendig for å møte fremtidens krav, sier Nikolajsen.
Frydenbø Industri kan som en av få i Norge tilby turbooverhaling i eget hus. De har overhalt turboer siden 50-tallet og etablerte i 1993 en egen avdeling for dette. Siden den gang har de blitt godkjent verksted både for KBB og Napier.

Fire avdelinger

Frydenbø Industri AS er en del av Frydenbø Group som i 2016 feire 100-års jubileum. Den oslobaserte avdelingen av den maritime divisjonen ble kjøpt av Frydenbø i 1986 og het frem til da William Knudsen AS, som ble etablert i 1929. Virksomheten utenfor Oslo har i dag 25 ansatte og er blant landets ledende innenfor salg og service på dieselmotorer og turboladere til en rekke skip, båter og industri. Frydenbø Industri har også kontorer og serviceavdelinger i Bergen, Ålesund og Øksfjord.

Testkjører motorer

Frydenbø Industri deler fortsatt lokaler med sitt søsterselskap Frydenbø SCHOTTEL Nordic AS, som er deleid med tyske SCHOTTEL GmbH. Dette selskapet driver service i Norge og Sverige på SCHOTTEL sine propellanlegg, og mange blir tatt inn til service på Frogner ved hjelp av den nye 40 tonns traverskranen. Til sammen har de to samboende virksomhetene 15 medarbeidere på verkstedet, som også kan tilby testkjøring av motorer i benk, ved siden av dreiing og annet nødvendig mekanisk arbeid.

Fakta
  • Frydenbø Group er et familieeid konsern
  • Virksomhet innen fire forretningsområder: Bil, marine, eiendom og maritim industri
  • Entusiasme har vært en drivkraft i 100 år
  • Frydenbø Industri AS i Oslo leverer og har service på motorer og utstyr fra FPT Iveco, ABC, Baudouin, Deutz og Sisu
  • I tillegg har de turbo-service og leverer turboer fra KBB og Napier
  • QuantiParts er også et viktig agentur med deler for Deutz/MWM medium speed dieselmotorer