Miljøvennlig til halv pris

0
0
0
s2smodern
Miljøvennlige løsninger koster ofte litt ekstra. Men hos møbelleverandøren Green Table AS i Nittedal kan du likevel kjøpe brukte kvalitetsmøbler til halv pris. Ferdig renoverte er det knapt synlig at de har vært i bruk.

- Miljøtanken gjennomsyrer alt vi gjør, sier gründer og daglig leder Jørgen Persson i Green Table. Han startet virksomheten i 1998 ut fra et ønske om å ta vare på ressursene.

- Jeg var ansatt i kontormøbelbransjen den gang og så med egne øyne hvor mye som ble kastet av fullt brukbare kvalitetsmøbler. Tanken om å ta vare på dette og tilby markedet produktene viste seg å være riktig. Neste år feirer vi 20 år og har fortsatt ambisjoner om vekst.

Resertifisert Miljøfyrtårn

For tre år siden valgte Jørgen Persson å sertifisere bedriften som Miljøfyrtårn. I Hele Nittedal er det kun 19 bedrifter som har gjennomført dette, men Persson mener det er s vært viktig å ha fokus på ressurser og miljøbelastninger. Nylig ble bedriften hans resertifisert for første gang. Det vil si at de opprettholder miljøprofilen i henhold til standardens krav.

Mikser nytt og brukt

Møblene Green Table renoverer og selger videre er i første rekke dyrere kvalitetsmøbler. De har ofte solide rammer og understell, og blir som nye ved rens, bytte av trekk eller bordplater.

- Vi leverer mange kontorinnredninger med brukte understell og nye overdeler. Passer ikke dette, kan vi også levere kombinasjoner av nytt og brukt, noe som ofte er en god løsning. Vi leverer nye møbler fra alle de kjente produsentene i tillegg til brukt, sier Persson. Han har et stort lager der han renoverer og lagrer møbler han har tatt inn. Ofte handler det om rene innbytter fra faste kunder.

- Vi kjøper også mye direkte fra produsentene, og da kan det handle om møbler som har vært brukt i utstillinger og messer en kortere tid.

Samme garanti

- Vi har i dag avtaler om levering av brukte møbler til flere store virksomheter som Asker kommune. Stadig flere velger en slik løsning, men vi er fleksible og tilbyr også leasing av nye møbler for de som ønsker å ha kostnaden i driftsbudsjettet, framfor investering. I dag er vi fire ansatte og fokuserer på gode priser, kvalitetsprodukter og god service. Våre medarbeidere leverer møblene ute hos kundene og monterer de på stedet. Det sikrer god funksjonalitet og vi gir samme garanti på møblene enten de er nye eller brukte. Så sikre er vi på våre produkter, sier Jørgen Persson.