fbpx
Naringsliv.no
 

NIOS i Skjeberg satser nå enda sterkere på både service og deler innen hydraulikk. – Vi har spesialkompetanse på dette og dessuten markedets beste leverandør i ryggen, sier daglig leder Espen Pedersen. Nå søker han etter ny prosjektleder.

– Vi forsøker å ligge så tett opptil å være en totalleverandør som vi kan til enhver tid. Vi lytter til våre kunder og utvikler oss i henhold til det. Vi vet det er stort behov for en kompetent leverandør av både utstyr og tjenester innen hydraulikk, og da ønsker vi å spesialisere oss ytterligere på det, sier Pedersen.

– Alle produksjonsbedrifter har ett eller flere hydraulikkaggregater. Vi har kompetanse til å kontrollere aggregatene, sjekke oljekvalitet, overhale sylindre, utføre service, rense tanker og levere alt av deler og utstyr. Vi har sterke samarbeidspartnere i Parker og Brammer.

To lærlinger

Bedriften han har bygd opp fra grunnen sysselsetter i dag seks personer og ble nylig godkjent lærlingbedrift. Det er et kvalitetsstempel i seg selv, og Pedersen ser mange fordeler ved å lære opp nye fagarbeidere.

– Nå har vi to lærlinger i verkstedet, og det fungerer veldig bra. Både for egen del og for bransjen er det viktig å bidra til at nye fagarbeidere kan utvikle seg. Dette vil vi sterkt anbefale alle i bransjen å gjøre.

Nye kunder

Selv om den pågående virussituasjonen har blitt merkbar også i verkstedindustrien, har NIOS fortsatt alle mann i jobb. Foreløpig er det nok å gjøre, og det er store oppdrag for kunder som Norsk Gjenvinning og Husqvarna. Like før koronarestriksjonene ble vedtatt var NIOS også i forhandlinger med Borregaard om leveranser av hydraulikkutstyr og tjenester. Dette forholdet vil bli tatt opp igjen så snart forholdene normaliserer seg.

Mye å gjøre

– Akkurat nå har vi hendene fulle andre steder, ikke minst i verkstedet der vi overhaler en ståltrommel for metallgjenvinning for Norsk Gjenvinning. I tillegg er vi i gang med å bygge om en maskinlinje for samme kunde. Da får vi full nytte av maskinene vi har valgt å investere et millionbeløp i. Vi produserer deler i eget verksted og har dermed blitt uavhengig av underleverandører på flere områder. Nå kan vi dreie akslinger, produsere deler effektiv med blant annet plasmakutter og kort sagt levere det kunden ønsker.

– Vi gir oss likevel ikke her. Allerede nå planlegger vi å kjøpe inn en konteiner for sandblåsing, og på litt senere tidspunkt blir det kjøpt inn en lakkeringskonteiner i tillegg. Alt for å gjøre oss så komplette som mulig, sier daglig leder Espen Pedersen, og understreker at NIOS har store planer for fremtiden.

Etter flyttingen til Skjeberg får han stadig flere henvendelser fra bønder og småindustri i nærheten.

– Det setter vi pris på. Vi påtar oss alle småjobber både for næringsliv og privatpersoner.


Klikk en emneknagg for å lese mer: