fbpx

Obs! Vær oppmerksom på at dette innholdet er mer enn to år gammelt.

Vi kjører egentlig alt vi blir bedt om og leverer til avtalt tid og sted. Det sier daglig leder Finn Erik Kalnæs i Lørenskog Distribusjon og lager AS.

Kalnæs som har lang fortid i logistikkbransjen startet virksomheten sin i 1996, og har på mindre enn 20 år bygd opp en logistikkbedrift med 92 ansatte som i 2017 skal omsette for 100 millioner kroner. Oppskriften har vært hardt arbeid, pågangsmot og en arbeidsom og positiv stab.

Eier alle biler selv

- Vi har vokst av egen kraft og ikke kjøpt opp en, eneste bedrift. Omsetningen har økt jevnt og trutt, men vi kommer ikke til å slå oss til ro med dette, sier Kalnæs, som har 114 enheter, både biler og tilhengere i maskinparken.

De aller fleste bilene er Mercedes Benz og bedriften eier alle biler selv. I fjor valgte Kalnæs å bygge et flunkende nytt verksted for tunge biler et steinkast fra hovedkontoret på Røykås næringsområde sentralt i Lørenskog. Der er fire reparatører i sving nær sagt til alle døgnets tider.

- Vi legger stor vekt på å holde bilparken i topp stand, og selv om vi gjerne bruker merkeverkstedet, trenger vi å gjøre mye småtteri innimellom. Eget verksted er helt nødvendig for en aktør på vår størrelse, sier Kalnæs.

Mer personlig leverandør

Lørenskog Distribusjon og lager opererer som transportør i nær sagt alle bransjer, enten det er toalettstoler eller sko. Derfor har de alt fra tippbiler og trekkvogner, til krokbiler, skapbiler og containerbiler, i tillegg til hengere.

- Det var ikke enkelt å finansiere den første bilen, men vi har bygd stein på stein i mange år og har en rekke faste, store kunder som PostNord, Schenker og DHL. Vi skulle likevel ønske at flere lokale bedrifter kjente til oss og ville bruke våre tjenester. Vi er litt mer personlige i stilen enn de største aktørene, og små og mellomstore bedrifter vil trolig ha stort utbytte av å prøve oss. Vi har også et lager på 1 500 kvadratmeter og driver noe tredjeparts logistikk.

Belønner effektivitet

I en bransje med stadig mindre marginer er Finn Erik Kalnæs opptatt av å effektivisere driften av bilparken. I hver Mercedes sitter systemet Fleet Board som registrerer hvordan sjåføren kjører bilen til enhver tid. Det er en skala fra 0 til 10, der 10 er beste resultat.

- Vi lå for bare et par måneder siden på et snitt på 7, men er allerede opp i 8,4. Jeg har lovt alle sjåfører som passerer 9 et lønnstillegg, og allerede har 8-10 sjåfører klart det. Et slikt system er lønnsomt for alle parter og fornuftig på mange måter. Sjåførene venner seg til å slå av motoren ved stans og kjører mindre aggressivt. Dermed blir de også sikrere på veien., sier Finn Erik Kalnæs.