fbpx

Østfoldmesterskap i maskinering

Fire elever fra henholdsvis Borg, Malakoff, Halden og Glemmen videregående skoler kjempet tirsdag om tittelen som Østfoldmester i maskinering.

Fire elever fra henholdsvis Borg, Malakoff, Halden og Glemmen videregående skoler kjempet tirsdag om tittelen som Østfoldmester i maskinering.

Carsten Lunde fra Borg vgs. i Sarpsborg, Fredrik Karlsen fra Malakoff vgs. i Moss, Andreas Begby Nipen fra Glemmen vgs. og Lars Vik Rokke fra Halden vgs. kjempet tirsdag om den gjeve tittelen. Oppgaven var å lage en perfekt bolt med tilhørende mutter. Til slutt var det Carsten Lunde som stakk av med seieren og som kvalifiserte seg til deltakelse i Østlandsmesterskapet på Jessheim 10. april.

- Oppgaven er ikke så enkel som den høres ut som. Det er forskjellige mål og gjengene må lages manuelt i dreiebenk, ikke med gjengetapp. Dette er en avansert oppgave som kandidatene har fått 4,5 timer til å løse, forklarer opplæringskonsulent Henrik Pedersen ved OK Industri.

Inne i hallen var konsentrasjonen intens hos Lunde, Nipen, Rokke og Karlsen. Bøyd over dreiebenkene jobber de med presisjon, mens de eksterne dommerne fra Kronos Titan og Borregaard følger nøye med.

Sjekk oppgaven de løste på http://bit.ly/1g1hWPm (ekstern lenke).

0
0
0
s2smodern

Siste fra Moss

Siste nytt fra NRK Østfold

 • Alvorlig skadd etter ulykke

  18.09.19 15 43

  En person er alvolig skadd etter en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil på riksvei 110 ved Ørmen i Råde. Veien er stengt og en luftambulanse er på vei til stedet, opplyser politiet.

 • Ulykke Råde

  18.09.19 15 22

  En lastebil og en personbil har kollidert på rv. 110 ved Ørmen i Råde. Nødetatene er på vei. Politiet opplyser at det må forventes at rv. 110 vil bli stengt ved ulykkesstedet.

 • Nyåpning i Vamma

  18.09.19 15 20

  I dag åpnet E Co energi Vamma 12, og dermed øker kraftverket i Glomma produksjonen tilsvarende det årlige strømbehovet til 11 500 eneboliger.Det er den 12. turbinen som er installert i siden kraftstasjon i Askim og Skiptvet ble bygd i[…]