fbpx

Ny designpris til Eker Design

FREDRIKSTAD: Familiebedriften Øveraasen og Eker Design har utviklet en maskin som tar snørydding på flyplasser mange tiår inn i fremtiden.

Eker Design i Fredrikstad har i samarbeid med Øveraasen utviklet en maskin som tar snørydding på flyplasser mange tiår inn i fremtiden. På Designdagen onsdag kveld mottok de Hedersprisen for god design.

– Design er nødvendig for å hevde seg i et hardt konkurranseklima. Da holder det ikke at produktet ditt er teknisk bra alene. Design har hjulpet oss å få ned produksjonskostnadene og samtidig utvikle en mer driftssikker og servicevennlig snørydder som du snart finner på flyplasser over hele verden, sa administrerende direktør Thor Arve Øveraasen i forbindelse med utdelingen.

– Dette er en modig designjobb for en liten og tradisjonsrik bedrift på Gjøvik. Sammen med Eker Design har Øveraasen laget en snøryddemaskin verden aldri har sett maken til før, sier Line Aandal Røijen, prosjektleder i Norsk Designråd.

Eker Design gjennomførte omfattende intervjuer og brukerundersøkelser både blant Øveraasens ansatte og ute på flyplassene.

Futuristisk snørydder

Ikke alle vet at Gjøvik huser en av verdens ledende produsenter av snøryddingsmaskiner til internasjonale flyplasser. Nye og strengere miljøkrav gjorde at Øveraasen måtte gå i tenkeboksen. Nå har den familieeide bedriften lansert en maskin som ligger mange år foran konkurrentenes snømåkere.

– Vi ha fått tilbakemeldinger fra markedet om at vi ikke bare har tatt ett skritt fremover med Øveraasen Performance Line, men 50 skritt! Jeg har snakket med folk som mener snøryddingsmaskinen vår ligger 20 år inn i fremtiden, forteller administrerende direktør Thor Arve Øveraasen.

0
0
0
s2smodern

 

Siste fra Moss