0
0
0
s2smodern

MOSS: Asker Entreprenør har hendene fulle i Østfold. Nå skal de i gang med nye, store prosjekter.

Asker Entreprenør har fått i oppdrag å bygge et boligprosjekt på Gressvik i Fredrikstad. Prosjektet er i prosjekteringsfasen og vil bestå av cirka 120 leiligheter fordelt på ni bygg.

Det blir en god variasjon av leilighetstyper fra 2- til 4-roms. Alle leilighetene får gode uteplasser, tilgang til heis og innendørs parkering i garasjeanlegg. Dette blir flotte leiligheter rett på brygga.
Prosjektet vil ha en salgstart i april/mai og fysisk oppstart er planlagt i sept/okt.
Det er bare to år siden Asker Entreprenør etablerte seg i Østfold. Det har vært en periode med sammenhengende vekst, og nå tar de fatt på flere omfattende prosjekter i tillegg til boligene på Gressvik. Et av de større er rehabilitering og tilbygg til Trosvik skole i Fredrikstad.
- Vi har opparbeidet oss god kompetanse på offentlige oppdragsgivere og har etablert et godt samarbeid med Fredrikstad kommune. Vi har nylig overlevert det nye kommunale vaskeriet og nå står Trosvik skole på tur. Vi føler tillit og godt samarbeidsklima i Fredrikstad, sier daglig leder i Asker Entreprenør Follo/Østfold, Bjørn Sikkeland.

Trosvik skole

Trosvik skole er et treårig prosjekt som omfatter et tilbygg på 2 500 kvadratmeter i to etasjer, i tillegg til en mindre kjeller. Dette blir hovedprosjektet i 2018, forteller prosjektsjef Kjetil Moth. Hele oppdraget har en verdi på 73 millioner kroner.
- Det er likevel snakk om en omfattende rehabilitering av den eldste fløyen som er bygget i 1961, men noe mindre i den nyere fløyen fra 2002.

Løsningsorienterte

Asker Entreprenør karakteriserer kommunen som en profesjonell oppdragsgiver, noe som gir effektive anleggsperioder og gode resultater.
- Vi opptrer alltid som en lagspiller og har fokus på fornøyde oppdragsgivere og gode prosjekter. Det oppstår ofte situasjoner som gir grunnlag for diskusjoner, men vi har aldri opplevd å komme i en helt fastlåst posisjon. Vi er løsningsorienterte og liker også å bidra med gode ideer for byggherren, sier Sikkeland.

Flere næringsbygg

Han registrerer fornøyd at Asker Entreprenør nå inngår flere avtaler om bygging av næringsbygg enn før, og dette er attraktive oppdrag for alle entreprenører. Nå setter de i gang tre slike bygg i 2018.
- Det er helt greit å bygge leiligheter, men det er også morsomt å variere oppdragene. På bare et par år har vi blitt lagt merke til i markedet, og det høster vi noen frukter av nå.

Leter etter nye områder

Asker Entreprenør i Østfold og Follo ligger på en omsetning rundt 170-180 millioner kroner i året, mens hele konsernet har ambisjoner om å nå 1,1 milliarder kroner i 2018.
- Våre nye eiere, Ø.M. Fjeld på Kongsvinger er svært aktive med egne prosjekter, og nå er de også på jakt etter interessante områder for utvikling i Østfold og Follo, både for boligbygging og næring. I dag har utviklingsselskapet cirka 4 milliarder kroner i ordrereserve på egenutviklede prosjekter, men det er hovedsakelig på Romerike. Nå ønsker vi å komme i gang i vår region også, sier Bjørn Sikkeland.

 

 

 

 

 

Siste fra Fredrikstad