fbpx
Naringsliv.no
 

Nå er det endelig mulig å lade mobiltelefonen trygt uten å risikere varmeutvikling og brann. NightSafe heter laderen som er utviklet i Fredrikstad og nå er ute på det norske markedet. Dette blir årets julegave for norske bedrifter.

– Først og fremst er dette et produkt som gjør at man kan lade mobiltelefonen mens man sover, noe som var forbundet med brannfare tidligere. Brannvesenet har dessverre mange eksempler på at lading om natten har ført til farlige situasjoner og enkelte ganger en fullt utviklet brann. NightSafe reduserer denne risikoen og setter i gang en skarp alarm hvis det blir for varmt eller det blir røkutvikling, forteller Terje Pedersen hos Martinsen & Sønn Elektro AS i Fredrikstad.

De forhandler produktet som blir produsert etter en idé hos vekstbedriften Fasvo AS. Konseptet og ideen ble deretter videreutviklet i samarbeid med lokale Snø Designstudio fram til dagens ferdige produkt. Resultatet er en lader som ikke bare er sikker, men som også ser ganske dekorativ ut.

Fornuftig gave

Prismessig ligger mobilladeren på et nivå som gjør den høyaktuell som julegave til kunder og ansatte. Bedriftsledere leter hvert eneste år etter en fornuftig gave, men ender ofte opp med en matkurv eller en flaske vin. NightSafe, som er testet og godkjent av Nemko, er en fornuftig gave som mottakeren vil ha glede og nytte av i mange år.

– Det er ikke mange uker siden laderen kom i hyllene hos oss, men vi har allerede solgt et stort antall til lokale kunder. NightSafe lader like fort som originalladeren, og tilbakemeldingene er gode fra både iPhone og Android-brukere, sier Pedersen.

Kan sove trygt

Det er ikke hver dag det dukker opp norskutviklede produkter med potensial til å bli en verdenssuksess. Foreløpig selges NightSafe kun i Norge, men leverandøren er klar for å markedsføre laderen også i utlandet, hvis mottakelsen blir som forventet her til lands.

Laderen er utformet som en holder med ladekontakt og er enkel i bruk. Eventuelle bakdeksler må fjernes fra telefonen for at røksensor og varmesensor skal fungere. Deretter er det bare å lade og legge seg til å sove trygt. Skulle temperaturen bli for høy, eller det blir den minste røkutvikling, bryter laderen all kontakt med telefonen og vekker deg med en skarp alarm.

– De som ønsker å kjøpe ladere som gaver i år bør være tidlig ute. Vi har mange på lager, men med tanke på pakking og eventuelle forsendelser kan det gjerne bli litt kø når det nærmer seg jul, sier Terje Pedersen.


Martinsen & Sønn Elektro AS

  Farmannsgt. 2, 1607 Fredrikstad

  69 36 70 60

  www.ms-elektro.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: