fbpx

Massiv interesse for tre

Sarpsborg-bedriften iTre AS opplever stor interesse rundt massivtre som byggemateriale. Entreprenører står klare til å bygge alt fra studentboliger til lagerbygg, leiligheter og kontorer.

iTre AS er et ganske ungt firma, som har utviklet seg raskt gjennom prosjektutvikling. I dag tar de oppdrag som omfatter alt fra tidlig rådgivning til full prosjekteringsledelse. Tanken er å bruke en byggeteknikk som gikk i glemmeboka etter de mange bybrannene i Norge, nemlig tre i vegger og bærende konstruksjoner. Nå er massivtre, med riktige løsninger, dessuten så brannsikkert at de lokale brannvesener ønsker massivtreet velkommen, og i tillegg er det både miljøvennlig og kostnadseffektivt.

Få begrensninger

- Både entreprenører og byggherrer viste sunn skepsis til å begynne med, men nå snur den ene etter den andre. Vårt første prosjekt var studentboliger på Ås i 2012, og senere har vi utviklet et stort lagerbygg på Øra i Fredrikstad, Europas største massivtreprosjekt i Trondheim og en rekke andre prosjekter. Nå ønsker vi å komme sterkere inn på bolig- og kontorbygg. Det finnes få begrensninger for bruk av massivtre, men vi er pragmatiske og bruker andre byggematerialer der det er ønsket eller nødvendig, sier daglig leder Lars Erik Borge og byggingeniør Espen Grindal.

0
0
0
s2smodern