fbpx

– Vi har valgt å investere i personalsystemer og it-løsninger som gjør at vi kan slanke administrasjonen og satse mer på produktivt arbeid, sier daglig leder Kjetil Eggen Diskerud i Mysen Takservice AS.

- Vi server i dag en rekke store kunder som Veidekke, AF Gruppen, Asker Entreprenør, Haugerud & Vikeby, Boligpartner og Idehus for å nevne noen. Vi hadde stort behov for systemer som gjør oss mer effektive og mindre utsatte for feil. Vi har også investert i nytt regnskapssystem som sikrer den delen av driften, sier Eggen Diskerud.

Han har alltid vært opptatt av informasjonsflyt internt i bedriften. Nå har han fått mulighet til å gjøre noe med det.

- Det er en hektisk hverdag for alle, ikke minst når vi er ute på forskjellige oppdrag på flere prosjekter samtidig. Det blir mye informasjon, og nå er den mer direkte og presis, fortsetter han.

Positivt bidrag

Selskapet som ble startet i 1981 av Steinar Bjerknes hadde inntil nylig fire likeverdige eiere. Nå har imidlertid Bjerknes og sønnen Kent Ove overtatt samtlige aksjer Omorganiseringen som blant annet resulterte i at Eggen Diskerud overtok lederstolen blir sett på som et positivt bidrag for ytterligere fremgang.

- Vi har stor tro på de endringene Kjetil gjør og ser at vi trenger en modernisering, sier Kent Ove Bjerknes.

22 ansatte

Den ferske topplederen er 31 år gammel og har vært ansatt i Mysen Takservice i snart fire år. Ved siden av ledervervet fortsetter han som avdelingsleder for skråtak, der pågangen er økende om dagen. I 2017 har de tre medarbeiderne i avdelingen levert 18 tak i tillegg til et stort prosjekt på 1.000 m2 i Hobøl, men skråtak er likevel ikke hovedgeskjeften.

- Vi leverer hovedsakelig blikkenslagertjenester og ventilasjonsløsninger. Totalt er det 14 ansatte i disse avdelingene. Sammen med de ansatte i skråtak, tre i administrasjonen og to på verkstedet, har vi totalt 22 ansatte i dag, sier Kjetil Eggen Diskerud.

Større oppdrag

- Vi har fulle ordrebøker på blikkenslagertjenester, ventilasjon og tak når vi går inn i et nytt år, og vi opplever at vi får stadig større oppdrag. Blant annet skal vi i gang med et stort tak i Sarpsborg i 2018. Slike oppdrag er vi nå enda bedre rustet til å påta oss

Proffpartner

Mysen Takservice er i dag proffpartner med Flexit AS.

- Dette gjør at vi er bedre rustet i ventilasjonsbransjen. Dette mot både privatmarkedet og boligprodusenter generelt. Vi utfører alt ifra små oppdrag til komplette ventilasjonsløsninger samt service og kanalrens.

Samarbeid med Follo Hus

Boligprodusenten Follo Hus i Ski er den største kunden Mysen Takservice har i dag. Selskapet, som du kan lese om på de to foregående sidene, samarbeider tett med Mysen-bedriften som leverer alt av ventilasjon, blikk, rennedeler og blikkenslagerarbeider til boligene Follo Hus setter opp.

- Ingen tvil om at dette er en viktig kunde for oss, og mye av blikkenslager- og ventilasjonsvirksomheten er i tilknytning til Follo Hus. Men vi har også en rekke lokale kunder og får bestillinger på alt fra omfattende og kompliserte løsninger til små kortvarige oppdrag hos privatpersoner. Spesielt skråtak er mye rettet mot privatmarkedet, der vi også leverer mye beslag og pipehatter, blant annet.

Kjøper tjenester

Mysen Takservice har ganske nylig ansatt en ny medarbeider innenfor blikkenslageravdelingen, men regner med å holde bemanningen som den er i dag også i 2018.

- Det blir ganske hektisk, men vi har frigjort noe arbeidskraft gjennom en slankere administrasjon og bedre it-systemer, sier Eggen Diskerud. Han legger til at bedriften fortsatt har et godt forhold til de to eierne som valgte å selge seg ut tidligere i år.