fbpx

Fra småinstallasjoner til stor industri

Bravida Sarpsborg har en unik bredde i sitt tilbud til både private og bedrifter. I dag løser de alt fra små serviceoppdrag til store prosjekter for regionens industri og har fokus på utvikling av egne medarbeidere.

I dag er det 50 ansatte i Sarpsborg, hvorav 35 er utearbeidende montører. I tillegg er det fire lærlinger i staben, og om kort tid tar de inn ytterligere tre. Lærlinger er viktig for Bravida som på landsbasis tar inn 150 i løpet av 2018. I Sarpsborg har faktisk 60 prosent av de ansatte gått læretiden i Bravida.

Viktig generasjonsskifte

- Vi har en stab som begynner å bli erfaren og står foran et generasjonsskifte i bedriften. Derfor er det viktig å rekruttere nye medarbeidere i tide, slik at vi kan sørge for kompetanseoverføring og opplæring på det nivået Bravida ønsker. I dag har vi et uttalt mål om å ta inn to lærlinger fra hvert kull, og hensikten er at de skal fortsette etter endte læretid, sier Gunnar Borgen som leder industriavdelingen.

Flest kvinnelige lærlinger

- Vi er aktivt ute i skolene for å rekruttere de medarbeiderne vi ønsker. Siden vi primært tar inn ungdommer som vi ønsker skal fortsette i Bravida, legger vi mye arbeid i dette. I fjor var vi også med på det store jobbintervjuet og markedsfører oss mot ungdommer messer og lignende arrangementer. Vi ser gjerne etter aktive og nysgjerrige ungdommer, som er lærevillige og har lavt fravær. Vi ser mer på menneskelige kvaliteter enn på karakterer, sier prosjektleder Ole-Petter Solli.

Bravida Sarpsborg har valgt å ta enn to jenter og to gutter fra årets kull. De har gode erfaringer med kvinnelige lærlinger.

- Det er naturlig at begge kjønn er representert også blant elektrikere. Det gir en annen dynamikk i gruppa. Vi har tidligere ansatt en kvinnelig elektriker i fast stilling, noe som fungerer veldig bra.

Store på industri

Borregaard har vært en betydelig kunde for Bravida Sarpsborgs industriavdeling i flere år. Men elektrobedriften har flere av de store industrivirksomhetene på kundelisten, og Bravidas profilklær er ofte å se hos både Voith, Mills, Hansa Borg og Unger Fabrikker blant annet.

Industriavdelingen står for cirka 50 prosent av aktiviteten hos Bravida Sarpsborg som følge av de store kundene vi har. Vi bidrar også med elektrikere ved andre store prosjekter i Bravidaregi andre steder i landet. Nå er vi engasjert i utbyggingen av Bækkelaget renseanlegg i Oslo, en jobb til 80 millioner kroner. Jobben blir utført i samarbeid Bravida Oslo og strekker seg fram til 2021.

Idd skole

Prosjektavdelingen er i disse dager i gang med installasjoner i nye Idd skole i Halden, på oppdrag fra AF Gruppen Østfold. Skolen bygges i massivt tre og skal overleveres i høst.

- Massiv tre gjør at jobben for våre montører blir renere og mindre støvfylt. Bortsett fra det er det en raskere byggeform og en fin erfaring å ta med seg for våre montører, sier prosjektleder Ole Petter Solli. Bravida Sarpsborg leverer både elektro, ikt, brann, nødlys og spesielle skoleløsninger innen universell utforming. Bravida Fredrikstad leverer ikt-delen og sikkerhetssystemene for kollegene i Sarpsborg. Et godt eksempel på samarbeid mellom ulike Bravida-avdelinger med kompetanse som utfyller hverandre. Hele oppdraget har en verdi på 12-15 millioner kroner, med andre ord en ganske stor jobb.

- Samarbeid om større prosjekter er noe som kjennetegner Bravida. Vi samarbeidet også med Fredrikstad, Drammen og Sandefjord med oppdraget på utbygging av Tønsberg sykehus. Sammen disponerer vi stor og bred kompetanse, sier prosjektansvarlig Viggo Strand.

Store ladeparker

Serviceavdelingen i Sarpsborg er i dag bemannet med syv servicemontører med hver sin godt utstyrte servicebil. Avdelingen har valgt å ha to ledere, da installering av ladestasjoner for elbiler har blitt et så stort produkt at det trenger egen leder.

- Vi samarbeider med Fortum om ladestasjoner og har installert flere store anlegg. Vår satsing på området startet med en avtale med fylkeskommunen, og nå er vi fast underleverandør hos Fortum. Vi har allerede montert flere hundre ladestasjoner og ser en klar vekstmulighet her. Bravida har både kommuner, BBL og private er på kundelista. Vi har ansatt Kjetil Lauritzen som serviceleder for øvrige serviceoppdrag hos privatkunder, næringsdrivende, kommune og småindustri.

0
0
0
s2smodern