fbpx

Det er viktig å gjøre en god entré. Det forstår Weland AS på Frogner som har spesialisert seg på området. Ikke minst ved hjelp av den klassiske matten Kåbe Original som har vært på markedet i 70 år.

Kåbe Original er like enkel som den er effektiv. Den 70 år gamle ideen om at bølgeformede gummilister fjerner skitt fra fottøyet holder fortsatt. Nå har det svenske konsernet Weland overtatt Kåbe-fabrikken og det norske datterselskapet leverer produktene her til lands.

– Kåbe Original skraper vekk møkka enten man vil eller ikke. Det er bare å passere over matten så blir skoene rengjort, noe som er spesielt virkningsfullt på skoler, barnehager og offentlige bygg. Matten er svært effektiv, og stadig flere norske kunder velger Kåbe Original som en del av entrésystemet, forteller produktansvarlig Pål Atle Normann hos Weland AS.

Originalmatten, som har sett mer eller mindre lik ut i 70 år, leveres i dag i flere varianter og farger. Fortsatt produseres den i Sverige med stor grad av manuelt arbeid. Det gir en solid og velprøvd løsning.

Tretrinns løsning

Entrésystemene fra Weland omfatter imidlertid mer enn en original-matte. I alle bygg er det viktig å ikke dra inn for mye skitt som sliter på underlaget og genererer større renholds- og vedlikeholdskostnader. Ved å investere i et velfungerende tretrinns entrésystem, kan driftsutgiftene holdes nede, samt innemiljøet ivaretas.

– Vi leverer gjerne en løsning som starter utendørs med en solid skraperist, der det grøvste kan fjernes før man åpner døren. Deretter anbefaler vi en skrapematte, som Kåbe Original som første del inne, mens man bør avslutte med en tekstilmatte som tar de siste restene, og ikke minst mye av fukten, forteller Normann.

Et komplett system

I dag nøyer mange bedrifter seg med en logoprydet entrematte innenfor døren. Den kan fungere helt greit, inntil det blir snø og slaps som folk drar med seg inn. Mange har nok opplevd en klissvåt matte på innsiden butikkdøren vinterstid.

– Dette er ikke bare klinete, men også et sikkerhetsproblem. Våte steingulv kan være livsfarlige hvis man ikke er oppmerksom. Vi anbefaler i stedet en type matte som absorberer fuktigheten og holder skoene tørre. Coral-serien som leveres fra Kåbe er produsert ved hjelp av fuktabsorberende tråder som trekker til seg halvparten av fuktigheten som ellers ville blitt dratt inn i bygningen. Med en skraperist, en Originalmatte og en tekstilmatte til slutt får du et komplett system som fungerer i årevis. Det kan dessuten rengjøres med maskin og støvsuger uten tunge løft, sier Pål Atle Normann.


... og et sikrere tak

I Sverige har Weland levert taksikring i alle varianter i 40 år. Nå har de også brakt denne kompetansen til Norge.

Det er omfattende løsninger Sørum-bedriften nå kan tilby norske håndverkskjeder, entreprenører og gårdeiere. Kort sagt kan produktansvarlig Tor Inge Skau levere alt som omfatter sikring rundt ferdsel på tak, enten det er stiger, snøfangere, arbeidsplattformer eller rømningsveier og wiresikring. Produktene er av svensk kvalitet og er et førstevalg i nabolandet. Nå har også norske kunder fått opp øynene.

– Vi har nylig skrevet en avtale med to innkjøpsorganisasjoner for blikkenslager- og taktekkerkjeder. Det er viktige avtaler da vi kommer inn på et tidligere tidspunkt i prosessene. Det er ofte et problem når taktekkerne først gjør seg ferdig, før huseieren blir oppmerksom på at det må være sikring på taket. Det er penger å spare på å gjøre ting i riktig rekkefølge, sier Skau.

Prosjekterer løsninger

Taksikring fra Weland har det til felles at alt er enkelt å montere og produsert av solide materialer. Medarbeiderne setter i tillegg pris på å bli brukt som rådgivere og har kompetanse på for eksempel utforming av snøfangere, der takvinkler, lokale snøforhold og takkonstruksjoner har stor betydning for hva man bør montere. Her kan det være store kostnader å spare ved å be om råd på forhånd.

– Vi kan også alt om regelverk rundt rømningsveier over tak, der det er lett å trå feil. Ikke minst er det viktig å vite noe om høyden man rømmer fra. Vi prosjekterer gjerne løsninger på forhånd når det gjelder wiresikring også. Her er det viktig å vite hvor det kan etableres fester. Vi starter ofte med å studere tegningene, gjør en befaring på stedet og foreslår til slutt en løsning, sier Tor Inge Skau.

Egenutviklet system

Han legger til at de er gode på veiledning og opplæring rundt produktene og har bred HMS-kunnskap. Produktene de leverer er dessuten nøye testet og gjennomgått fra alle ender og kanter i eget testlaboratorium. Ingenting blir sendt ut på markedet uten godkjenning derfra.

Weland har nå et egenutviklet system for festing av solpaneler på tak. Systemet skal kunne brukes på det meste som finnes av paneler i dag. De fleste festene er på lager og kan leveres til monteringsplassen på få dager.

Utvider lageret

Det er for øvrig én til to ukers levering på de fleste taksikringsproduktene fra Weland, og det meste ligger på det lokale lageret på Frogner. Men nå merker man at det begynner å bli trangt om plassen og de planlegger en utvidelse av lager kapasiteten. I dag er de 13 ansatte i avdelingen, men vokser jevnt og trutt og tar sakte, men sikkert et sterkere grep i markedet.


Fakta

  • Etablert i Norge i 1979
  • Salgsbedrift med 13 ansatte
  • Heleid datterselskap av det svenske industrikonsernet Weland AB
  • Holder til i eget bygg på Frogner, nord for Oslo. Disponerer her ca 600 kvm. kontorer og ca 2.400 kvm lager
  • Markedsfører, selger og monterer produkter fra moder- og søsterbedrifter i Sverige
  • Hele Norge er arbeidsfeltet
  • I sortimentet inngår blant annet gitterristprodukter, trapper, rekkverk, gangbaner, mesaniner, taksikkerhet, solpanelfester, entrématter og balkonger

Weland AS

Svennerudvegen 34
2016 Frogner

469 39 100