fbpx

Slik beregner du feriepengene

Lønnsslippen er ikke alltid like enkel når det handler om feriepenger. Her finner du en forklaring til begrepene, og en kalkulator utarbeidet av Infotjenester for å beregne feriepenger og lønnstrekk for ansatte med fast månedslønn.

For de fleste arbeidstakere betyr juni utbetaling av feriepenger, samtidig som arbeidsgiver trekker lønn for hele årets ferie.

Infotjenester har laget en kalkulator, som hjelper deg med å beregne hva feriepengeutbetalingen blir, basert på feriepengegrunnlaget fra i fjor og lønnstrekk for ferien i år. Kalkulatoren viser hva utbetalingen blir ved bruk av tre ulike beregningsmetoder for lønnstrekk, for ansatte med fast månedslønn og 5 uker ferie.

Trekker lønn for ferien

Det vanligste er at arbeidsgiver trekker lønnen for alle ferieukene samtidig med at feriepengene betales ut i juni. Dermed slipper man å trekke lønnen når ferien faktisk tas ut gjennom året.

- Siden de fleste i Norge har 5 uker ferie, betyr det at man må trekke mer enn en hel månedslønn. Dette kan gjøres på ulike måter, og dette kan nok være forvirrende for noen, sier Infotjenesters rådgiver i arbeidsrett, Torgeir A. Bjørnland.

0
0
0
s2smodern