fbpx

Et sikkert og lønnsomt valg

På rekordkort tid har Tacs Rail blitt en attraktiv leverandør av sikkerhetspersonell og - tjenester til jernbanen. – Oppskriften er å være framover lent og alltid være ”på”, samt at vi har sterkt fokus på kundenes behov og kostnader uten at det går ut over sikkerheten, sier gründer og daglig leder Thomas Simensen.

- Vi går aldri på akkord med sikkerheten. Det ligger alltid i bunnen for alt vi foretar oss, fastslår han - smertelig klar over at slurv i denne bransjen kan få katastrofale følger.

Eliminerer risiko

- Men samtidig er det mulig i enkelte oppdrag å gjøre tiltak for å eliminere sannsynligheten for uønsket konsekvens, og med det gjøre jobben mest mulig kostnadseffektivt for aktørene som jobber på jernbanen.

Det har gjort våre tjenester etterspurt, og vi kan se tilbake på en fantastisk tid siden oppstarten for et drøyt år siden. Selv i vintermånedene, som vanligvis er en rolig tid for bransjen, har vi hatt ordrebøkene fulle, forteller han.

I tillegg til å leie ut sikkerhetsvakter, tilbyr Tacs Rail rådgivning av sikkerhet og annen konsulentvirksomhet rettet mot jernbane. Selskapet kommer gjerne inn i prosjekter med sin kompetanse allerede i prosjekterings- og planleggingsfasen. Det bidrar til en enklere hverdag for prosjektledere og planleggere, og ikke minst en optimal gjennomføringsprosess av arbeidene.

- Spesielt for nye aktører på dette området, er det verdifullt å ha en medspiller som kjenner mekanismene og logistikken, slik at ting gjøres korrekt – og i riktig rekkefølge, minner han om.

Også under selve utbyggingen eller ombyggingen av anlegg, samt ved vedlikehold, er Tacs Rail en naturlig samarbeidspartner - og kan således være en verdifull støttespiller i alle fasene.

Bredt samarbeid

Tacs Rail har flere rammeavtaler på 4+4 års varighet med forskjellige firmaer som arbeider på Bane NORs infrastruktur. En tillit de verdsetter svært høyt, som de ønsker å forvalte på beste måte også for framtiden - og som skal gi et godt fundament for ytterligere vekst.

- Ja, vi har klare ambisjoner for den videre utviklingen, og ser for oss å øke med tre faste ansettelser årlig. I tillegg leier vi inn kompetanse og kapasitet ved behov, Tacs samarbeider i dag med omlag 80 firmaer som driver med jernbanesikkerhet.

Så langt er vekstambisjonen i rute, med tre nyansettelser av begge kjønn siden oppstarten. Å ha både gutter og jenter i staben, anser han som naturlig og viktig.

Delmål i bedriften er viktig

Det neste delmålet, er at bedriften allerede i løpet av høsten vil få nødvendige sertifiseringer til å kunne påta seg mindre arbeider som entreprenør. I tillegg vil de opprette elektroavdeling for høyspent- og lavspentarbeider innen jernbane i snarlig framtid, og har i den anledning sikret noe kompetanse for bygging av denne avdelingen.

- Vi ønsker å levere alle faggrupper til jernbane, og er således godt i rute!

Helhetlig er Thomas Simensen, gründer og daglig leder hos Tacs Rail svært godt fornøyd med utviklingen for det unge selskapet.

0
0
0
s2smodern