fbpx

- En storstilt dugnad for flere arbeidsplasser i Østfold

Med 17 millioner kroner som startkapital går Østfold Fylkeskommune bredt ut for å bidra til flere arbeidsplasser i Østfold.

- Vi vet at Østfold trenger 6.000 arbeidsplasser de neste fire år. Nå starter vi opp prosjektet Næringsriket Østfold og målet er å bidra til vekst, sier fylkesvaraordfører Siv H. Jacobsen.

Skal skape vekst

Prosjektet er i startfasen, men det er en bredt anlagt prosjektgruppe som nå starter opp.

-Fylkeskommunen legger 17 millioner kroner i dette og det viser at vi mener alvor. Det er også viktig for oss å gå bredt ut. Fylkeskommunen bruker betydelig ressurser for å bidra for å legge til rette for nyskapning, men også for å styrke de arbeidsplassene vi har og trekke til oss nye næringer til Østfold, sier Jacobsen.

Ingen grenser

Fylkeskommunen er på ingen måte alene. De har fått med seg flere store bedrifter.

-Som sagt mobiliserer vi bredt. Vi har nedsatt en styringsgruppe med cirka 20 personer og i tillegg til flere store bedrifter er også Innovasjon Norge, LO, NHO og Fylkesmannen med, forteller Jacobsen.

Styringsgruppa vil bli et strategisk diskusjons- og drøftingsarena, men varaordføreren er klar på at det Næringsriket Østfold skal resultere i mer enn diskusjoner.

-Alle som skal være med skal også bidra, det er et kriterium. Dette er en storstilt dugnad for flere arbeidsplasser i Østfold og vi kjører kickoff til høsten, sier Jacobsen. 

Viktigere enn noen gang

Arbeidet med å legge til rette, hjelpe og finne gode løsninger for å skape vekst i næringslivet i Østfold har aktualisert seg betraktelig den senere tid. 

-Sett i lys av det som skjer med flyplassen på Rygge så er det helt klart at denne jobben blir ekstremt viktig framover, avslutter fylkesvaraordfører Siv H. Jacobsen.

0
0
0
s2smodern