fbpx

Fremtidens app for enklere rekruttering

Sliter du med å finne gode arbeidstakere? Med den nylig utviklede appen Jyb kan bedrifter nå enkelt finne aktuelle kandidater, helt kostnadsfritt.

Østfoldbedriften Grønn Jobb står bak utviklingen av rekrutteringsappen Jyb. Gründer og daglig leder Dan Mario Røian fikk ideen til Jyb etter selv å ha erfart høyt forbruk av ressurser i forbindelse med rekruttering av nye medarbeidere til sin egen bedrift. Han mente det måtte finnes enklere løsninger innenfor bruk av nåtidens teknologi for å kunne få tak i de rette folka. Dette dannet grunnlaget for videre arbeid og utvikling av appen.

- Røian forteller også at prosjektet frem til nå har kostet dem flere millioner kroner i utvikling hvor kostnadene har blitt dekket inn ved bruk av egne midler, forteller en stolt gründer.

- Det som forsterker vår tro på en god fremtid for Jyb er at vi har mottatt utrolig mye god feedback både fra private, bedrifter og media etter at vi lanserte den. Appen har blitt omtalt som «Tinder» for jobbmarkedet både på NRK og TV2 og i flere ulike aviser og nettsteder. Dette fordi vi har brukt virkemidlene sveip, match og chat for å etablere en rask kontakt mellom kandidater og arbeidsgivere, noe som man kjenner igjen fra andre apper, forteller Røian.

Jyb = synliggjøring 

Jyb gir brukere en mulighet til å synliggjøre seg i arbeidsmarkedet. I appen beskriver personer hvem man er og hva slags kompetanse, kunnskap og erfaring man kan vise til. Dette forenkler arbeidet med å finne kandidater innenfor ulike arbeidsroller for arbeidsgiverne. 

Røian påpeker at personer som ligger ute på Jyb ikke nødvendigvis er arbeidsledig eller på jobbjakt. I appen kan man velge å være synlig som aktiv jobbsøkende, eller ligge der for å markedsføre sin kompetanse og bygge sin posisjon mot nye karrieremuligheter, muligheter som kan dukke opp ved nettopp å være synlig.

Match fører til kontakt

På appen ser arbeidsgivere relevante kandidatprofiler og man kan enkelt se om de har vist interesse for bedriftens profil eller stillinger. Dermed kan man som arbeidsgiver velge å vise interesse tilbake ved å enkelt sveipe over smartphoneskjermen. Ved en gjensidig interesse blir det en match, og det opprettes kontakt direkte i appen.

Forenklet rekrutteringsarbeid

For arbeidsgiverne medfører Jyb et forenklet rekrutteringsarbeide da man kan lett kan komme i kontakt med aktuelle kandidater uten å måtte ha store budsjetter for dette. I tillegg til appen får bedriften tilgang til en supereffektiv webløsning på www.jyb.no hvor rekrutteringsansvarlig lett kan håndtere stillinger og matcher man får via appen. Dette medfører frigitte ressurser til andre oppgaver og formål.

Jyb er kostnadsfri

- Jyb kan lastes ned gratis som app på mobilen for både personer og arbeidsgivere, forklarer ansvarlig for konseptutvikling og markedsføring av appen og partner i selskapet, Joachim Gustavsen.  

Han forteller også at målsettingen med prosjektet er å skape en så stor brukermasse at man på sikt vil kunne tilby arbeidsgivere betalbare tilleggstjenester, men at det alltid vil være en grunnpakke som er helt uten kostnad.

Referanser fra brukere av Jyb

- Siden hoved lanseringen i september er det registrert mer enn fem tusen brukere av appen, forteller de to gründerne. Vi vet ikke hvem eller hvor mange som har blitt rekruttert til nye jobber da Jyb ikke fanger opp dette, men vi har mottatt flere mailer fra både privatpersoner og arbeidsgivere som forteller om suksess ved bruk av appen. Røian forteller også at de av egen erfaring fra Grønn Jobb enkelt har kunnet rekruttere nye medarbeidere ved hjelp av Jyb.

- For interesserte kan man finne mer på www.jyb.no og på våre Facebook-sider, eller hvorfor ikke laste den ned gratis og komme i gang i dag, avslutter en optimistisk markedssjef Joachim Gustavsen med.

0
0
0
s2smodern