Brusprodusenten PetPack Drikker utvider kapasiteten

0
0
0
s2smodern
Drikkevareprodusenten PetPack Drikker AS i Aurskog må utvide lagerkapasiteten for å kunne øke produksjonen.Den sterke veksten de siste årene tvinger trolig frem et nybygg på inntil 2 400 kvadratmeter.

Eierselskapet Telemark Kildevann AS vedtok allerede i 2017 å utvide kapasiteten gjennom bygging av det nye lageret. Men over natten bestemte regjeringen seg for å øke sjokolade- og sukkervareavgiften i Norge med 83 prosent, noe som rammer drikkevareprodusenter direkte. PetPack Drikker AS velger likevel å gjennomføre planene om utvidelse.

Trenger forutsigbarhet

- Vi kan ikke legge ned driften på grunn av en slik avgiftsøkning, men den vil totalt sett påvirke bransjen vår negativt. Likevel tyder alt nå på at det nye lageret vil bli bygget da planene er helt i sluttfasen, sier administrerende direktør i Telemark Kildevann AS, Leif Atle Viken.

Han håper vilkårene for videre drift vil bli mer forutsigbare i fremtiden.

- Alle er avhengige av forutsigbarhet for å kunne drive en virksomhet, men slik har vi ikke blitt behandlet i denne saken. Nå er vi nødt til å gjøre det vi kan for å opprettholde en bærekraftig virksomhet til tross for avgiftsøkningen, sier Viken.

Stor omsetningsvekst

PetPack Drikker AS har hatt en kraftig vekst i produksjonen etter at de flyttet inn i lokalene etter det norske elbil-eventyret Think i 2012. Bedriften omsetter i dag ti ganger mer enn ved oppstarten i Aurskog.

- Det ble overført tre ansatte fra Telemark Kildevann i Fyresdal, og i tillegg ansatte vi en sentral person fra Coca Cola ved oppstart. Vi har hatt stor kompetanseheving og utviklet hele organisasjonen til det vi ser i dag. Nå er vi godt rustet for å møte fremtidens krav til effektivitet og kvalitet, sier fabrikksjef Aage Nordby.

Planlegger to skift

Selskapets eiere investerte 60 millioner kroner da fabrikken ble etablert for seks år siden. Den friske satsingen viste seg å være riktig, da produksjonen i dag er så stor at altså manglende lagerkapasitet bremser videre utvikling.

- Vi regner med at dette vi får bygd et lager for fremtiden. Vi har allerede ansatte tre nye medarbeidere og må legge om til toskifts-løsning om kort tid. Da kan det hende vi får behov for enda flere medarbeidere, sier Aage Nordby.

Eksporterer til Sverige

PetPack AS produserer i dag ingen egne drikkevaremerker, men leverer kun såkalte «private labels» til NorgesGruppen og Coop blant annet. I mange år hadde de også tappingen av Schweppes i Norge, men denne kontrakten avsluttes i løpet av kort tid. I stedet har PetPack så smått begynt å etablere et marked i Sverige, og leverer nå drikkevarer til de store aktørene Axfood og ICA. Det norske markedet vil likevel være viktigst for PetPack Drikker AS i overskuelig fremtid.

- Vi har vært både flinke og heldige når vi har landet viktige kontrakter i Sverige. Vi ser for oss vekst også der, men Norge vil alltid være vårt hjemmemarked, sier Leif Atle Viken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Positiv atmosfære

Fabrikken i Aurskog er helautomatisert og produksjonen er både effektiv og arbeidsbesparende. Produksjonslinjene omfatter også en løsning der flasker blir blåst opp i former til riktig størrelse og utseende. Det betyr plassbesparende lager av tomgods og effektiv transport til fabrikken.

- Vi har både innovative og offensive eiere, noe vi blir preget av alle sammen. Vi lar oss inspirere og har en positiv atmosfære i organisasjonen. Derfor er det en populær arbeidsplass og det er lett å rekruttere når det er behov for det.